events

de trei ori Padre

Start date: 19th May 2018

End date: 31st May 2018

Time: 18:00

Location: Sala "Christiana" a Centrului Cultural al Mănăstirii Partoș

Expoziție de fotografie a Grupului Fotopoetica din Timișoara, din cadrul Festivalului ”Zilele Artei Sacre”.

sec”unde – expoziție de fotografie de expresie

Start date: 13th July 2017

End date: 2nd August 2017

Time: 19:00

Location: Casa Artelor, Strada Augustin Pacha 8, Timișoara, România

Expoziție de fotografie cât de-o răsfoire a unor clipe respirând de frumusețe și sinceritate, cuvinte însă dezvăluind mai degrabă inițiere în subînțeles decât ca o exprimare simplistă și pășunistă a unor cadre din satul bănățean.

O răsfoire de imagini în care există un pariu între minte și suflet, între ochi și imaginar. Fotografii de expresie ce dezvăluie detalii ascunse minții, reliefate însă sufletului cu care cei ce expun ne obligă să cercetăm. Personaje viețuind dincolo de realitate, unde ochiul poate fi ușor păcălit, imaginația fiind cea aleasă pentru a fi părtașă vizitării acestei expoziții.

Grupul Fotopoetica Timișoara s-a format în anul 2013 și s-a orientat către fotografia de expresie, impulsul principal fiind dat de atelierele de fotopoetică, susținute de către fondatorul Școlii de Fotografie Fotopoetică, Francisc Ferko Mraz la Timișoara. După un debut în fața publicului în 2015 la Casa Artelor, câteva expoziții alături de colegii din școala fotopoetică din București și nu numai, grupul revine cu o expoziție nouă, la fel de curajoasă ca la început, însă cu propuneri fotografice mult mai interiorizate.

Expoziția este găzduită de Casa Artelor, în Galeria Subterană. Lucrările vor fi pe simeze in perioada 13 iulie – 2 august.

Vernisajul va avea loc în data de 13 iulie, începând cu orele 19:00, avându-l alături pe Graure Cristian, profesor asociat al Facultății de Arte și Design și pe starețul Mănăstirii Partoș, Ieromonah Varlaam Almăjanu, fără ajutorul căruia majoritatea lucrărilor din această expoziție nu ar exista.

Vă așteptăm cu drag!

http://fotopoetica.ro/expozitia_secunde_-_timisoara_2017